Unatkozol? Színezz hangyát!

Már az ötlet is hangyás, a kivitelezés meg aztán végképp az. De hát változnak az idők, felfogható ez egy XXI. századi kifestőkönyvnek.

Az indiai Mohamed Babu agyából pattant ki az ötlet (egészen pontosan a felesége agyából, aki látta, hogy a konyhakőre cseppenő tejet felszippantó hangyák potroha fehérré válik), hogy zöld, piros, kék és sárga ételfestékkel színezett vizet a szorgos rovarok elé teszi. Gondolom jó adag cukorral keverve, hogy még ízletesebb legyen a cucc az állatoknak.



„Mivel a hangyák potroha félig átlátszó, az állatok színessé válnak, amint magukhoz veszik a folyadékot. Érdekes módon a hangyák a világosabb színeket, mint a sárgát és a zöldet jobban kedvelték. A sötétebb zöld és kék nem érdekelte őket egészen addig, amíg már nem volt hely a többi körül” - mondta később Babu.


Az előkészület során az indiai fotós paraffint használt, ami megakadályozta, hogy a vízcseppek szétváljanak, miután a hangyák belekortyoltak. De ez mindegy is, a tudományos oldala nem annyira érdekes, mint a megszületett képek. Egy új művészet alapjai? Kötve hinnénk, azonban borzasztó jól néznek ki.

Forrás: itt és itt.