Színészóriások a Rákóczi hídon

Óriás színészportrékkal találkozhat az, aki mostanában a Rákóczi híd (leánykori nevén Lágymányosi híd) pesti hídfője felé veszi az irányt. A híd unalmasan sivár támfala helyett immár nemzetünk nagy színészei figyelik az arra tévedőket.

A dekoráció átadására március 25-én, a Nemzeti Színház 10. születésnapján került sor. A színház egyébként szakmai partnerként végig részt is vett a projektben, tanácsaival, útmutatásaival segítette a mű megszületését.
Színészóriások a falon

Színészóriások a falon

A portrék megálmodása, kivitelezése a Suppré-Neopaint nevű kreatív csoporthoz köthető, akik többek között a Király utcai játszótér mögötti kopott tűzfalat is festették. A csoport szeretne példát mutatni, illetve felhívni az önkormányzatok figyelmét, hogy rendhagyó módon, ám mégis ötletesen lehet egy szürke falfelületből valami igazán újat és tetszetőset varázsolni. Kopott, sivár falfelületből pedig akad bőven a városban.

Munkában a Suppré-Neopaint

Készül a nagy mű

Az elkészült alkotáson a következő színészek szerepelnek: Agárdy Gábor, Bessenyei Ferenc, Komlós Juci, Kállai Ferenc, Garas Dezső, Lukács Margit, Sinkovits Imre, Zenthe Ferenc és Raksányi Gellért. Érdekesség, hogy Darvas Iván portréja hiányzik a dekorációról, ennek az a magyarázata, hogy özvegye nem járult hozzá az arckép elkészüléséhez.

A nemzet nagyjai figyelik lépteink

Darvas Iván nem lehet ott

Forrás, képek: Fidelio