Privát sarok – Ferencz J. Réka festőművész

Megkérdeztük, megszavaztátok, belevágunk. Néhány napja a Facebookon feltettük a nagy kérdést: adjunk-e teret nektek, azaz van-e kedvetek a saját munkáitokat közzétenni, viszontlátni a blogon? Volt. Így bele is kezdünk. Terveink szerint heti egy poszt a tiétek lesz, így küldhettek bátran bármit, ami a kreativitásba belefér. Festmény, iparművészet, kisplasztika, rajz, bármi. A munkákat a designsarokblog@gmail.com címre küldjétek!

A Privát sarkot egy igen erős anyaggal kezdjük. Ferencz J. Réka festőművész pár napja érkezett haza New York-i kiállításáról, ami igen sikeres volt. Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy vele kezdhetünk. Réka - aki egyébként Visegrádon él és alkot - így nyilatkozik a festészetről:

"A festészet elhitette velem, hogy visszavezethet önmagamhoz, hogy van egy világ amiben Én-né tudok válni, magam lehetek. Ebben a világban van irrealitás, van realitás, szabadon mozgok benne. Megengedem magamnak a mai művészi szabadságot, a szabályok felrúgását, a korlátok kikerülését, önfeledtem játszom.

Nem alkalmazkodok, nem színlelek. Gondolat-, érzelemgazdag tartalmat akarok közölni, belső elvből meghatározott műveket festeni. Vallom, hogy a művészetnek erkölcsi, morális felelősséggel kell bírnia, csak így lehet beszédes, így juthat el lélektől-lélekig."

Miséző árnyék

Extázis a Dunakanyarban

Sehol sem igazán

A társadalom váza

Utolsó szárnyverés

Az angyalok néha láthatók

Erős hármas

Járom az utad

Mindenki árvája

Tegnap és ma

Úton New York felé

A kivétel erősíti

Ferencz J. Réka többi munkája megtekinthető itt.