A Hangfoglaláson jártunk

Marshall, Korg, Yamaha, Sonor, Zildjian, Roland. Csak néhány név a nagyok közül, akik képviseltetik magukat a rendezvényen. Az idei már a hatodik alkalom a Hangfoglalás történetében, mely tárt kapukkal várja szeptember 30. és október 2. között a budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpontban a profi és amatőr zenészeket egyaránt.

Tényleg ki lehet próbálni a hangszereket, erősítőket, effekteket, hang-, fény- és stúdiótechnikai kütyüket, és a 300 ingyenes zenei esemény között olyan együttesek is szerepelnek, mint a Beatrice, az Anti Fitness Club, a Besh o droM, a Blind Myself, Karácsony János és barátai, a Mocsok 1 Kölykök, a Larry Hangman, a Compact Disco, az Intim Torna Illegál, a Söndörgő, a Szabó Balázs Band, Odett, a Paddy and the Rats és a Wasabi Kht.

A koncertek egyébként élőben is követhetők a hangfoglalásonline oldalon.

A rendezvény szervezői idén a hallásvédelemre és a megelőzésre is hangsúlyt fektetnek. Akik túl nagynak találják a hangerőt, az információs standon ingyen kérhetnek a 10.000 pár füldugóból, amelyek tompítják a zajterhelést. Erre nekünk szerencsére nem is volt szükségünk, gyermeki rajongással álltunk a hangszerek előtt, borzolt a hangerő. Végre kipróbálhattam egy elektromos dobot, és igen, érzetre tényleg azt adja, mintha akusztikuson játszottam volna.

Akinek tehát nincs még meg a hétvégi program, és kedvet kapott megragadni egy elektromos gitárt vagy dobverőt vagy bármilyen hangszert, vasárnap estig még kilátogathat a Hanfoglalásra, ami ráadásul ingyenes is (ruhatár 200 Ft).

Jövőre veled ugyanitt Hangfoglalás! És egy jó tanács: vedd le a gyűrűd mielőtt megütsz egy dzsembét :)

Képek: Korpa, -pity-