Designsarok

2013\01\12

A tükör

tukor.jpg

A végletekig elcsépelt mondás szerint egy más ember néz vissza ránk a tükörből. De mi lenne, ha valóban csak pillanatokra mutatná tükrünk a valós képet, és percről-percre változna az ember, aki belenéz.

More:

videó tükör

2013\01\10

Zuhanás a mélybe

Nem, nem egy többszörösen öngyilkos srác exhibicionista megnyilvánulásáról van szó, és nem is egy szekta szólít fel arra, hogy vessük le magunkat világítótornyokról, átkelve így egy megjegyezhetetlen nevű bolygóra.

A kiss éfurcsa nevű Kerry Skarbakka speciális hegymászó felszerelésével rögzíti magát egy-egy kép erejéig. Fotói egytől egyig épp azt a pillanatot sugározzák, mikor a baj már megtörtént: a perecelés ezer százalékig elkerülhetetlen. A képek teljességgel meggyőzőek, a kötélzet sehol sem sejthető, s az illúzió így magáért beszél.

Skarbakka sajnos túlmagyarázza a képeit. Az amerikai srác arról beszél, hogy szeretné megmutatni az élet kibillenthető egyensúlyát, az emberi létezés, mint folyamat bizonytalanságát Martin Heidegger filozófus gondolatait alapul véve. Bár ahogy az ötlet, úgy a képek is az ő termékei, így azzal magyarázza őket, amivel szeretné, mégis a mély filozófia helyett a humor jobban áll ezeknek a fotóknak. Legalábbis szerintünk.

01.jpg

More:

kreatív fotó Kerry Skarbakka

süti beállítások módosítása